קצת על עצמך
נולדתי וגדלתי בתל אביב של פעם- לפני שהיא הייתה תל אביב של היום, של תווי החנייה והדירות היוקרתיות. פעם היה גן חיות באמצע העיר, והכל היה פשוט יותר ותמים יותר. מאוחר יותר, בין 1991 ל-1996 למדתי אדריכלות ב"בצלאל", האקדמיה לאומנויות ועיצוב סביבה בירושלים לתואר אדריכל. ככה התחלתי את הדרך.
מי פתח לך את הדלת לעולם העיצוב?
העיר שלי, תל אביב, פתחה לי את הדלת לעולם העיצוב. הייתי משחקת בחצרות בתי הבאוהאוס. תמיד התפעלתי מיופי הבניינים מצד אחד וראיתי את ההזנחה של הבתים בצד השני. כבר אז, היה לי די ברור שזה התחום שלי, לעצב חללים, ליצור מקום, לעשות בתים. הניסיון הראשון שלי בתור ילדה בת 9 היה לבנות לי חדר בחצר, מלבנים שמצאתי באתר בניה סמוך. אחרי שתי שורות הבנתי שזה לא כל כך פשוט, העסק הזה של הבניה.
דגם פירנצה. עיצוב: רות קידר. צילום: יונתן בלום
מה הדבר הראשון שאת עושה כשאת ניגשת לתכנן פרוייקט חדש?
הדבר הראשון שאני עושה כשאני ניגשת לפרוייקט הוא בדרך כלל מתחברת לאנשים. האנשים, כלומר הלקוחות, הם אלו שדרכם אני מקבלת את ה"תחושה" והכיוון של הבית. הם אלו שמציבים לי את הפרוגרמה, את הכיוון ואת העיצוב. דרך החיבור לאנשים, אני מתחברת לבית שאני מתכננת עבורם. הבית אמור לשרת אותם ולכן הוא לא יכול להיות מנותק מהם. דבר שני שאני עושה הוא מתחברת למקום, לסביבה למגרש בו הבית יתוכנן- דרך כיווני השמש ותנאי הסביבה אני יודעת איפה למקם כל דבר.
דגם פירנצה. עיצוב: רות קידר. צילום: יונתן בלום
אם היית יכולה לעצב בית לכל אדם בעולם, ותקציב לא היה מהווה בעיה- מי היה הלקוח המאושר?
אם הייתי יכולה לעצב בית לכל אדם בעולם והתקציב לא היה מהווה בעיה, הייתי מתכננת חלל עירוני מיוחד ומדליק, בו אנשים יכולים להיפגש, לשבת לקשקש, לשתות קפה. בתור אדם עירוני מבטן ומלידה, אני חושבת שהעיר היא קצת כמו ה"בית" הכללי של האנשים. והיא צריכה לשרת אותם, בדיוק כפי שבית פרטי משרת את דייריו.
מה הפינה האהובה עליך אצלך בבית?
הפינה האהובה עלי אצלי בבית, היא פינת העבודה שלי, בה אני נמצאת רוב הזמן. את פינת העבודה שלי תכננתי בעצמי, בצבעי עץ ולבן, והיא מוקפת ספרים ועבודות אומנות שלי ושל בנותיי. זו פינה שיש בה את כל הדברים שאני אוהבת. מולי תלוי ציור קומיקס שציירתי בשנה א' בלימודי אדריכלות, המתאר את תהליך התכנון של האדריכל- הוא תמיד מזכיר לי את תחילת הדרך.
איך את נשארת מעודכנת?
האתרים האהובים עלי בתחום הם אתרי הבניה של הפרוייקטים שלי, שם מתבצעת העבודה האמיתית ושם אני לומדת כל הזמן. מעבר לכך אני מאד אוהבת את המגזין, Elle decoration ותמיד מחפשת באינטרנט חומרים חדשים לבנייה.
ולקינוח: איזו דלת כניסה של רב-בריח היית משלבת אצלך בבית?
הייתי משלבת בבית שלי את דלת הכניסה מדגם נווה צדק, כי היא מזכירה לי את תל אביב של פעם.