דניאלה דנור

"כל פרויקט מתחיל באנשים. כבר במפגש הראשוני אני מקשיבה להם ומתוך מילים שלהם מתחילה לבנות איזה סגנון בראש שמתרגם את השיחות בינינו לרעיונות ויזואלים. אני משתפת אותם במחשבות שלי ומדייקת איתם את הסגנון דרך לוחות השראה ודוגמאות."


המקום שבו הכל התחיל

בתחילת דרכי עבדתי בפרוייקט גדול של 55 דירות בנס ציונה, שם למדתי המון על תחום הבניה, גם מצד הלקוח וגם מצד היזם והקבלנים בשטח. קיבלתי בסיס נהדר שעזר לי לבסס את עצמי.

בהמשך לימדתי במכללה למנהל, ושמחתי מאוד שניתנה לי ההזדמנות להעביר את הידע לסטודנטים שחוו דרכי את העולם האמיתי ולא רק דרך דרך פרויקטים קונספטואליים. וזה מביא אותי לתקופה שבה אני נמצאת היום, כאשר אני מעצבת פרויקטים פרטיים ומסחריים רחבי היקף: חללי עבודה, דירות גג, דופלקסים ודירות גן, ונהנית מכל רגע ומכל הגיוון.

המיוחד ביותר

כשהייתי סטודנטית לרפואה (כן, ככה הכל התחיל) בשנה השישית, החלטתי שהגיע הזמן לעצב את הדירה הפרטית שלי. בבקרים הסתובבתי אצל ספקים: בחרתי קרמיקה, עיצבתי פרטי נגרות ותכננתי חלל פונקציונאלי ללקוחה הכי “מאתגרת” שאני מכירה, כמובן שבשעות הערב למדתי למבחני הגמר.

לשמחתי כעבור כשנה הדירה התפרסמה בספר של עיצוב בתים ישראליים. אני עשיתי שינוי “קל” בקריירה והתחלתי ללמוד עיצוב פנים בHIT והרגשתי שאני בכיוון הנכון.

המורכב ביותר

חושבת שאחד הדברים היותר מאתגרים והלא צפויים שקרו, הוא איך לא? הקורונה. ברגע אחד הייתי צריכה לשנות את כל השגרה שלי שהרי עולם העיצוב כולל הרבה מפגשים פיזיים, ביקורים אצל ספקים, פיקוחים בשטח, ועוד הרבה, להעביר חלק לעולם הדיגיטלי ולמצוא פתרונות לאילוצים ומגבלות.

הסגר הראשון של הקורונה לווה בהרבה חוסר ודאות וחשש. לשמחתי הספקים התגייסו למשימה על אף המגבלות ובכוחות משותפים צלחנו את הפרויקטים בהצלחה .

מקורות השראה

אנשים, הקשבה ובית. כל פרויקט מתחיל באנשים. כבר במפגש הראשוני אני מקשיבה להם ומתוך המילים שלהם מתחילה לבנות איזה סגנון בראש שמתרגם את השיחות בינינו לרעיונות ויזואלים .אני משתפת אותם במחשבות שלי ומדייקת איתם את הסגנון דרך לוחות השראה ודוגמאות. הרבה פעמים ההשראה גם מגיעה מהבית עצמו ,לכל פרוייקט יש מאפיינים מיוחדים , נקודות חוזקה – אני מדמיינת את התכנון ,רואה איך הכל משתלב וזו גם נקודת מוצא להשראה ואז תכנון.

עניין של סגנון

הסגנון שלי הולך ומתפתח עם השנים ככל שאני מעמיקה בתחום ובעיסוק שלי בעיצוב. בכל פרויקט אני מתאימה את הסגנון ללקוח אבל בסופו של דבר זו פרשנות שלי לחלל ולאנשים לכן, חשוב לבחור מעצב שמתחברים לעבודות שלו ולסגנון שלו. עם השנים השאיפה שלי היא להשתמש בחומרים איכותיים שיעמדו במבחן הזמן גם ברמה העיצובית וגם ברמה הפרקטית.

אם לא היית אדריכלית

בעבר הייתי רופאה , אבל נכון להיום לא רואה את עצמי חוזרת לעבודה בבית החולים. מאוד אוהבת את היצירה והתהליך של העיצוב .

על איזה צבע בשום אופן לא תוותרי?

לכל פרויקט אני בונה פלטת צבעים ייחודית לו. אני אוהבת להשתמש בצבע באופן כללי, במינון נכון הוא יכול לתת עניין ואוירה לכל חלל. באופן ספציפי אוהבת להשתמש בשחור, בין אם במינון קטן דרך פריטים משלימים ועד קירות שלמים.

איזה משקל את מעניקה לדלתות הפנים בעיצוב שלך?

בכל פרוייקט חשוב לי שהעיצוב יהיה הרמוני ולכן, לרוב הדלתות ישמשו כרקע שקט ויהיו תואמות לגוון הקיר.

מה מסמלת עבורך דלת הכניסה בפרויקט?

דלת הכניסה היא סוג של רמז למה שהולך לבוא. חשוב לי שהבית כולו ידבר בשפה אחידה שיוצרת סיפור שלם .

ולקינוח: איזו דלת כניסה של רב-בריח היית משלבת אצלך בבית?

בהחלט הייתי בוחרת בדגם רנסנס– קווים קלאסים ונקיים שישתלבו עם פנים הבית. החלונות בפרוייקט נצבעו כולם בשחור ואליהם התאמתי את הדלת השחורה.

צילום- סוזי לוינסון

מעצבת- דניאלה דנור

אתר: https://www.danieladanor.com/blank-5