THERE’S NO PLACE LIKE HOME

גם אתם עברתם לעבוד מהבית? הפרקטיקה שעד לפני כשנתיים הייתה נחלתם של עצמאים או שכירים יחידי סגולה בלבד הפכה מאז 2020 לנפוצה יותר ויותר. לצד כמה חסרונות בולטים (למשל, הקרבה למקרר), רובינו גילינו שיש לה גם שפע של יתרונות (למשל, המרחק מהפקקים).


אם גם אצלכם המשרד והדירה הפרטית התערבבו לגמרי לאחרונה – הכתבה הזאת מיועדת לכם, ותעזור לכם להפיק את המקסימום מפינת העבודה הביתית שלכם

"העולם שלנו היום דינמי מתמיד", אומרת האדריכלית נטע בשן. "התעסוקה והקריירה משתנים בקצב מסחרר ומצריכים מאיתנו גמישות מחשבתית וגם פיזית. אז אם מדובר במשימות יומיות או שעות עבודה מול המחשב, כדאי למצוא פינה ייעודית לכך. חשוב שהיא תהיה מנותקת ככל האפשר מהחלל המרכזי של הבית, ותכלול מקום נוח עם כיסא ארגונומי שיתאים לישיבה ממושכת, והרבה אור. באמצעות ריהוט נכון ניתן להגדיר בכל חלל את הפינה המושלמת עבורכם לעבודה". זקוקים לפירוט נוסף? הנה כל הטיפים: שיסייעו לכם להפוך את החלל הביתי שהקציתם לטובת העבודה – למשרד המושלם:

מעצבת: נטע בשן. צילום: אסף ברנר

הגדרה

נכון, מפתה מאוד להניח את המחשב הנייד על שולחן פינת האוכל ולהמשיך משם. מפתה – אבל לאורך זמן ממש לא מומלץ. הגדרה של פינת עבודה מסודרת – שיהיו בה כל הרהיטים, האקססוריז והמכשירים שאתם זקוקים להם לשם עבודתכם – תעזור לכם להתרכז ולשאר בני הבית להבין מתי מותר להפריע לכם, ומתי ממש לא.

הפרדה

אחרי שהגדרתם פינת עבודה, הגיע הזמן להפריד אותה בבירור מיתר חדרי הבית. בעולם אידיאלי, הפרדה כזו תעשה על ידי קיר ודלת (ואם יש לכם ילדים קטנים ושובבים – גם מנעול), אבל גם אם אין לכם חדר נפרד להקדיש לצורך העניין, כדאי ליצור חציצה מובנית ככל האפשר של החלל. איך? זה יכול להיות ספריית מדפים שתעמוד בין שולחן העבודה שלכם לבין יתר הדירה, פרגוד או וילון שניתן לפתוח ולסגור בעת הצורך, או אפילו עציץ גדול או שניים.

מעצבת: אירנה אלבז. צילום: אולגה סולן

סגירה

כמו שכבר סיכמנו, לא לכולנו יש אפשרות לעבוד מאחורי דלת. מה בכל זאת ניתן לעשות? החליטו על אלמנט כלשהו שניתן להזיז, כמו פרגוד או וילון (או אפילו סתם שרפרף גבוה) וסכמו עם בני הבית על מצבי פתיחה וסגירה. במילים אחרות: כשהפרגוד סגור – אמא או אבא עובדים ואסור להפריע להם. אנחנו לא אומרים שזה תמיד יעבוד, אבל אם תהיו תקיפים מספיק, רוב הסיכויים שאפילו הילדים שלכם ילמדו שלפעמים הם צריכים להסתדר בלעדיכם.

השקעה

משתגעים מהעבודה בחלל המרכזי של הבית אבל אין לכם חדר מיותר שניתן להפוך למשרד? אפשרות מעניינת אחת היא לקנות מיטה שמתקפלת לתוך ארון. בהשקעה של כמה אלפי שקלים, תוכלו בכל בוקר לקפל את המיטה שלכם בתנועה אחת פשוטה ולהפוך את חדר השינה למשרד מהודר. הבונוס: לפני שמקפלים את המיטה אל תוך הקיר אפשר לזרוק עליה את כל הבגדים שלא הספקתם להחזיר לארון.

ריהוט ואבזור

אוקי, אז בחרת חלל, הגדרתם והפרדתם אותו משאר הבית. מה כדאי להציב בו? נתחיל במובן מאליו: שולחן בגודל שישרת את כל צרכיכם וכיסא נוח. אם עברתם את גיל 18 ואם אתם עובדים שעות ארוכות מול המחשב, אל תתפתו לשבת על כיסא רגיל מפינת האוכל. השקיעו בכיסא משרדי נוח, עם תמיכה נאותה לגב התחתון. גם תאורה טובה חשובה כדי ליצור אווירה נעימה וכדי לא להרוס לכם את העיניים. אבל הרהיטים הנכונים הם לא כל התמונה. כמו שבאופן ספייס המשרדי קישטתם את השולחן שלכם בתמונות נעוצות בלוח שעם ומאג עם כיתוב משעשע, גם בבית שווה להשקיע בעיצוב החלל המיועד לעבודה. אחרי הכול, אתם עומדים לבלות כאן לא מעט. האבזור החכם ביותר שאנחנו מציעים לכם, לפני כל דבר אחר, הוא עציצים. אלא אם כן יש לכם חלון שנפתח לנוף ירוק, עציצים הם הדרך שלכם להכניס את הטבע אל המשרד הביתי. והטבע, מראים מחקרים, משפר את מצב הרוח וגם את היעילות. במילים אחרות, מדובר בהשקעה לא גדולה אבל משתלמת מאוד. אם לא ניחנתם באצבעות ירוקות, לכו על צמחים קלים לתפעול ועקשנים, והקפידו להתאים את הקנייה לתנאים הפיזיים במשרדכם (למשל, כמות האור הטבעי).

מעצבת: מיכל בר נר. צילום: איתי בניית

חשיבה על הגוף

המעבר לעבוד מהבית הוא בדיוק ההזדמנות בשבילכם לחשוב מחוץ לקופסה ולגוון גם את סביבת העבודה וגם את דרכי העבודה. שולחן עמידה קטן, למשל, יכול לאפשר לכם גמישות באופן שבו אתם עובדים ולסייע לכם להיגמל מההרגל הבעייתי של ישיבה לאורך שעות ארוכות בכל יום. גם תוספות כמו כדור פיזיו גדול שעליו תשבו לפעמים או מוט מתח ביתי שאפשר לחבר בקלות למשקוף הדלת יעזור לגב שלכם להתמודד עם שעות עבודה ארוכות. אלה תוספות שלא תמיד היה מקום בשבילן במשרד, וזו בהחלט ההזדמנות להוסיף אותן לחייכם.

חשיבה על הזום

אם אתם עובדים מהבית, סיכוי סביר שיש בחייכם גם אי אלו פגישות זום. אנחנו מציעים להקדיש זמן מה לארגון הפריים שנשקף מאחוריכם בזמן שאתם מדברים. חשבו על מה שאתם רוצים שהרקע הזה יגיד עליכם ברמה האישית והמקצועית, ונסו לארגן אותו בהתאם. אם אתם עובדים בתחום תחרותי ו"רציני", כדאי שהרקע יהיה מסודר ויכלול דיפלומות מקצועיות או מדפי ספרים. אם התחום שלכם יצירתי יותר או לא פורמאלי, הצטלמו כשמאחוריכם תמונות יפות או אקססוריז אחרים שמשדרים "יש לי טעם טוב". מה שלא תבחרו, הקפידו שלא יהיה מדובר ברקע מבולגן מדי, שירצד בעיניהם של המשתתפים האחרים בפגישה. זו גם ההזדמנות לשחק קצת עם זווית המצלמה כדי לתפוס את עצמכם וגם את ביתכם על הצד הטוב ביותר. גם אם על הקיר מאחוריכם תלוי מזגן מכוער, הפריים שלכם לא חייב להראות אותו. ולבסוף, אל תשכחו (שוב) את התאורה: היא טובה לא רק לעיניים שלכם, אלא כדי להוציא אתכם הכי פוטוגניים שרק אפשר.

מעצבות: מיה ורונית. צילום: שירן כרמל

עיצוב למיקסום ביצועים

פינת העבודה שלכם צריכה להיות מעוצבת באופן שיאפשר לכם להתרכז – זאת אומרת שלא זה המקום לטפטים משוגעים או שטיחים עם פטרנים בצבעים בוהקים – אבל חשוב בעיקר שתהיה יפה ונעימה עבורכם. כאן, בין היתר, מצוי הייתרון הגדול של העבודה מהבית: רק אתם בוחרים איך ייראה המשרד הביתי שלכם. השקיעו בפריטים שמדברים אליכם ומשמחים את ליבכם – בין אם מדובר בריהוט או באקססוריז קטנים שזול יותר לקנות וקל יותר להחליף – כדי להביא אל המקסימום האפשרי את החשק שלכם לקום בבוקר ולהתחיל לעבוד.